het maken van videocontent

procesbegeleider videocontent

Sta je op het punt om een video advertentie te maken voor een online campagne. Dan wil je vast weten waar je gedurende dat traject allemaal aan moet denken. Welke besluiten heb je te nemen? Waar moet je rekening mee moet houden?

Een paar maanden geleden heb ik voor één van mijn klanten als procesbegeleider videocontent, een video advertentie gemaakt. Wat kwam er allemaal op mijn pad. 

De drie grootste te nemen hobbels, waren:

Het Script

Wat ga je vertellen in de video. Wat mij betreft de moeilijkste stap in het gehele proces.

Allereerst omdat je alle ins en outs van een aanbod weet. En je, veel kunt vertellen. Focus je dus op de oplossing die jij te bieden hebt. Op de verandering bij de klant als gevolg van wat jij biedt. Met een afsluitende call-to-action.

Voor mijn script begon ik met het bepalen van het belangrijkste thema. Schreef een verhaallijn waar emotie in zat. Deelde dit op in shots, om vervolgens te gaan schrappen en herschrijven. Dat laatste is lastig maar zeer noodzakelijk. De lengte van een video-ad is namelijk idealiter tussen 5 en 15 seconden. Dit betekent dat je maximaal 6 shots kunt inzetten.

Voor een rustiger beeld wil je juist liever minder dan zes shots inzetten. En. Hoe korter de video, hoe krachtiger en hoe meer effect het heeft.

Staand of liggend filmen

We hebben dagelijks een telefoon in onze hand, die verticaal georiënteerd is. Tegelijk zijn we gewend bij film en video aan horizontaal beeld te denken. Onderzoek in je data, wat het percentage desktop of telefoongebruik is van je huidige campagnes. Dit kan per branche en aanbod verschillen. Baseer daar je keuze op.

Ik koos voor verticale video gebruiken en was blij dat we gebruik maakten van professionele videomakers. Verticaal filmen is nog niet zo eenvoudig. Het vraagt anders kijken naar composities. Verticaal een gesprek tussen twee mensen in beeld brengen is echt lastig.

Ondertitelen en/of voice-over

Ondertitelen. Ja doen. Het zijn de kosten niet ten op zichten van het gehele budget. Een voice-over is wel degelijk een aanslag op je budget. Maar ook een verrijking. Het maakt je advertentie aansprekender, informatiever en geeft emotie mee. Wat te doen? Dat is van je budget, wensen en professionele standaard afhankelijk.

Samen videocontent maken?

Ja, inderdaad, ik sluit af met een aanbod.  Wil je op een professionele en efficiënte wijze te werk gaan. Ik wil je procesbegeleider videocontent wel zijn. Wie ik ben?