Digitale marketing Strategie

Een duidelijke visie ontwikkelen op de online aanwezigheid van jouw MKB bedrijf.

In welke digitale mogelijkheden te investeren?

Met het opstellen van een digitale marketing strategie kom je tot een duidelijke visie op je online aanwezigheid. Gebaseerd op jouw markt en het online gedrag van jouw klanten. Na afronding weet je niet alleen precies wat te doen, en voor wie, maar ook hoe.

Aanpak

Een online marketing strategie bestaat uit 3 delen. Een strategische deel die ingaat op de waarom-vraag, een analytisch deel [voor wie] en tactisch deel [hoe]. Het geeft je alle handvaten die je nodig hebt om gefundeerd met de gekozen middelen en kanalen aan de slag kunnen gaan.

Strategie

Wat wil je realiseren met online marketing?

Een vraag die je niet alleen voor jezelf en je organisatie gaat beantwoorden, maar ook kijkend naar de maatschappelijke betekenis die je er aan verbindt. We bepalen de relatie van de digitale marketing strategie tot de bedrijfsstrategie. De digitale marketing strategie stellen we op met behulp van een canvas. Dit doen we in een dagdeelsessie. 

Digitale marketing strategie Canvas Catelijne Werkt

canvas

Gebruik maken van een canvas forceert je tot de kern te komen. Bondig en duidelijk te zijn. 

ANALYSE

Voor wie ben je van betekenis?

Om dit te achterhalen laten we jou en je organisatie even los en duiken we de markt in. We onderzoeken wie je concurrenten zijn. Wat zij doen. Hoe verhouden we ons daartoe, wat is ieders onderscheidend vermogen en wat kunnen we van ze leren?

En natuurlijk bekijken we je doelgroep. Die delen we op in klantsegmenten, we gaan op zoek naar kenmerken, informatiebehoeften, drempels en oplossingen. Om vervolgens ook hun zoekgedrag te kunnen inventariseren. Waar bevinden ze zich en hoe gedragen ze zich online? Hoe zoeken ze? Hiervoor starten we met een gezamenlijke brainstormsessie, waarna ik aan de slag ga. 

Uiteindelijk lever ik lever twee matrixen op met alle gegevens.

Tactiek

Wat betekent dit alles praktisch?

Voorgaande stappen maken duidelijk of de huidige online aanwezigheid van de organisatie voldoet, waar aanpassingen of aanvullingen gedaan moeten worden. Kortom inzet van kanalen en middelen kunnen worden herzien. Je ontvangt van mij daarom een volledig advies over welke kanalen en middelen in te zetten, waarom, met welke doelen [KPI’s] en wat daarbij inhoudelijk van belang is

Samen met mij op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe gaan we met online marketing, wat bereiken?

Vul het contactformulier in of bel
06- 11 26 27 04

Contactformulier