Sympathieke email marketing: de ontvanger bepaalt

emailmarketing catelijne werkt

Binnen een B2B omgeving is email marketing dé tool om meer omzet bij bestaande klanten te genereren of om nieuwe klanten te werven. Het Nationale Email Benchmark laat zien hoe krachtig het relatief goedkope email marketingkanaal nog altijd is om je doelgroep te bereiken en te laten converteren.

Irritatie door over communicatie

Tegelijk wil je je contacten niet te veel mailen. Je wilt geen irritatie opwekken: “daar heb je ze weer”. Als B2B organisatie met een webwinkel streef je dus naar een goede balans tussen verkoopgerichte activiteiten en wat werkelijk van informatieve waarde is voor je contact. Daarbij rekening houdend met het welzijn van de mens die je wilt bereiken.

Hoe doe je dat wel? In email marketing moet je kleine stapjes zetten om uiteindelijk grootse resultaten te bereiken. Het is learning by doing.

Start met de klant in de lead te zetten

Je contact heeft de touwtjes in handen en bepaalt.

  • Maak tussentijds opzeggen mogelijk. Wettelijk is dit ook verplicht. Je kunt het in je footer verstoppen. Doe dat niet. Geef het een duidelijk plek.
  • Vraag over welke onderwerpen je contacten meer willen weten. Zo kun je de inhoud aanpassen op je informatiebehoefte van de ontvanger.
  • Laat de lezer de frequentie bepalen. Door met een kleine enquête navraag te doen en je frequentie daarop af te stemmen.
  • Meten is weten. Zoek de interactie op binnen je nieuwsbrief middels video, downloads of verwijzingen. Inzicht is waardevolle kennis waar je op kunt sturen.
  • Zet regelmatig een re-activatiecampagne in. Bekijk of je je slapende lezers kunt achterhalen en benader ze met de vraag óf en welke informatie ze graag ontvangen.
54% van de Nederlanders leest email op mobiel. Heb jij je email marketing activiteiten daar al op aangepast

intenties tonen

Door het toepassen van deze acties laat je als organisatie zien dat het jou niet alleen gaat om verkoop en meer omzet. Je houdt als organisatie rekening met de ander en toont dat je intenties gericht zijn op wederzijds voordeel. Met een betere samenwerking als gevolg.