Outdoor, kook of auto enthousiastelingen.

enthousiastelingen Catelijne werkt

Binnen Google Ads kun je mensen bereiken op basis van hun passies, gewoonten en interesses. Dit doe je met affiniteitsdoelgroepen. Je kunt je richten op mensen die blijk hebben gegeven van een passie voor een bepaald onderwerp. Ze noemen dat de enthousiastelingen. Heerlijk positief benoemd.

Daarbij, ik ben een voorstander om de boodschap aan te laten sluiten bij de belevingswereld van de mens. Marketingcommunicatie krijgt er een diepere laag door.

Ben je Google-adverteerder, je kunt gebruik maken van affiniteitsdoelgroepen binnen het zoeknetwerk, display-campagnes, videocampagnes, Gmail-campagnes en Display & Video 360-campagnes. Tot voor zover de feiten.

Match jij met liefhebbers

De enthousiastelingen zijn eigenlijk liefhebbers van iets. Een hobby, een activiteit of bezigheid die ze met zeer grote regelmaat uitvoeren. Sluit jouw product of aanbod hier bij aan, dan heb je zeker een goede match en is de kans heel groot dat ze minstens geïnteresseerd zijn. Weten welke standaard affiniteitscategorieën er zijn? Download het CSV-bestand.

Bereik lokale nieuwslezers

De affiniteitsdoelgroep lokale nieuwslezers haal ik er even uit als voorbeeld. Deze groep biedt kansen voor lokale middenstanders. Lokaal nieuws wordt steeds meer digitaal gelezen, het is dan ook een alternatief voor adverteren in de lokale krantjes. Daarmee goed inzetbaar om bestaande klanten ook via een ander kanaal te bereiken. Bovendien is het een kans om tegelijk nieuwe klanten te bereiken.

Aangepaste affiniteitsdoelgroep

Google Ads biedt zelf affiniteitsdoelgroepen aan, zoals in dit bericht besproken. Daarnaast is het ook mogelijk zelf een aangepast affiniteitsgroep aan te maken. Je bepaalt dan aan de hand van verschillende interesses, URL’s, plaatsen of apps, welke doelgroep je wil bereiken. Met aangepaste affiniteitsdoelgroepen kun je de relevantie van je getoonde advertenties nog verder verbeteren.

Over relevante boodschappen schreef ik eerder een bericht: Binden en boeien door het benoemen van sociale belangen.